Depo Otomasyon Sistemlerinde Stok Hareketleri
Teslim Alma
Depoya gelen malların tanımlanması ve barkodlu etiketlenmesi,taşıma aracından indirilmesi,miktar ve hasar kontrolünün yapılaması,mal ve geliş belgelerinin kontrolü,malların teslim alındığının doğrulanması ve stok giriş kayıtlarının yapılması işlemlerini içerir.Depoya iade edilmek üzere geri dönen mallar için de iadelerin teslim alınması için özel olarak belirlenmiş olan teslim alma prosedürü uygulanır.
Transfer ve İstifleme
Teslim alınan stokların saklanacağı yere taşınması,barkod etiketlenmesi,ayrıştırması gereken malların ayrıştırılması,hafif montaj işleri ve takımlama işlemleri,o stokları için ayrılmış yerlere veya raflara istiflenmesi veya aktarma işlemine tutulması gerekneleri,yeniden yükleneceği yükleme platformuna götürülmesi işlemlerini kapsar.Gelen iade stoklar ise,bu stokların üzerinde işlem yapılacağı yere taşınır.
Müşteri Siparişlerinin Seçimi
Müşteri siparişlerinin sevk edilmesi amacıyla,sipariş kapsamındaki (veya çeki listesindeki)
stokları,yine belirtilen miktarlarda,istiflendikleri yerlerden alınarak sevk alanına getirilmesi ve birleştirilmesi işlemleridir.Depolarda istiflenen yerlerden stokların seçimi ve toplanması ayrı bir depoculuk sistemidir.
Sevkiyat
Müşterilere gönderilmek amacıyla sevk alanında mal ve ürünlerin birleştirilmesi,gerekirse paketlenmesi (kutulama,paletleme,sarma,bağlama ve benzeri koruyucu ambalajlama işlemleri), taşıma araçlarına yüklenmesi,taşıma ve gönderme dökümanlarının hazırlanması, ve stok çıkış kayıtlarının işlenmesi.
Aktarma İşlemleri Yönetimi
Aktarma için gelen stoklar,teslim alma ve ayrıştırma işlemlerinden sonra,istiflemeye alınmadan doğrudan sevk alanına (sevk peronuna) taşınır. Benzer biçimde,aktarma için gelen stokların gelen diğer stoklar veya depodaki başka stoklar ile gruplanarak sevk edilmesi durumunda,söz konusu stoklar,istiflemeye alınmadan gruplanarak,gerektiğinde paketlemesi ve barkod etiketlemesi de yapılarak sevk edilirler.